Het nummer wordt geopend met een in memoriam voor redacteur Jolanthe de Tempe, geschreven door Christien de Jong. Daarna wijden Robert van Hennik & Nine van Stratum een in memoriam aan John Shotter, een man die veel invloed heeft gehad op de sociaal-constructionistisch georienteerde systeemtherapie.

De twee hoofdartikelen gaan over de context waarin een behandeling plaatsvindt. Wendelien Nagtegaal & Nine van Stratum pleiten er in ‘Drukte in de therapiekamer’ voor om te wachten met het starten van de behandeling totdat klip en klaar is wat daarvan de context is. Ook Gila Schnitzer & Jean-Marie Govaerts benadrukken in hun artikel over familiebedrijven hoezeer de context daarvan belangrijk is bij hulp aan cliënten binnen die bedrijven.

De Praktijk bevat een verslag van Tomas Van Reybrouck. In reactie op het artikel van Hooghe, Rosenblat & Rober, over betekenissen van het niet spreken in koppels die een kind verloren, enquêteerde Van Reybrouck de ouders van een van zijn groepen die een kind hebben verloren als gevolg van verslaving.

Beatrijs Lens-van den Berg interviewde Leo Gualtherie van Weezel, die als psychiater en systeemtherapeut ruim dertig jaar verbonden was aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

Lisa Waals, Imke Baetens, Laurence Claes, Eva Wolfs, Eveline Goethals & Peter Rober analyseerden voor de rubriek Onderzoek gesignaleerd de literatuur over gezinsinterventies bij zelfverwondend gedrag van jongeren tussen de twaalf en achttien jaar.

Dit nummer bevat een drietal verslagen van congressen en in  Boeken (enzo) wordt Relationele lenigheid – Jeugdzorg 3.0 vakmanschap, voor ons tijdschrift gerecenseerd door Elien van Oostendorp.