Donorgezinnen en ouderbeleving

In het artikel 'Een derde in het gezin?' bespreken Elia Wyverkens en Ann Buysse de resultaten van hun onderzoek naar de ouderbeleving in donorgezinnen. In donorgezinnen heeft een van de ouders geen genetische band met het kind, terwijl de donor wel genetisch verwant is met het kind. Uit het onderzoek van de auteurs blijkt dat de rol van de donor meestal minimaliseerd wordt, om de positie van de niet-genetische ouder te beschermen. Niet-abonnees lezen dit artikel gratis >>

 

In de praktijk: suïcide en symbiose

Jan Meerdinkveldboom beschrijft in de rubriek De Praktijk een casus van een 17-jarige jongen met suïcidale neigingen, en de invloed van de symbiotische relatie met zijn moeder op zijn problematiek. Hij laat zien hoe gepaste zorg in een dergelijk geval alleen gerealiseerd kan worden als de behandelaar rekening houdt met de moeder en haar verhaal.

 

Interview met Rika Ponnet over hechting

Voor dit nummer van Systeemtherapie interviewde Cathy van Gorp de Vlaamse seksuologe en relatiedeskundige Rika Ponnet over hechting, zelfkennis bij therapeuten en emotionally focused therapy. Een gesprek met een gedreven vrouw, die de hechtingsbril in alle segmenten van de maatschappij wil introduceren.

 


 

Bekijk de inhoud van nummer 4 van Systeemtherapie >>

Nog geen abonnee? Neem een proefabonnement >>