Zo kort en krachtig als haar titel ‘Graniet’, zo gevat beschrijft Linne De Loof in een sterke bijdrage aan De Praktijk haar werk als contextbegeleidster. De Loof zoomt in op datgene waar we vaak niet over praten, waar we vaak geen of veel minder woorden voor hebben.

In een tweede Praktijk legt Jan Meerdinkveldboom uit hoe een strikte houding – naast het geven van liefde – van onschatbare waarde kan zijn voor jongeren. 

Daarna volgt een prachtige reflectie van Jolanthe de Tempe: bevlogen, scherp, welbespraakt, zoals we haar kennen. Christien de Jong, voormalig redactielid, en Jan Meerdinkveldboom hielpen – na haar overlijden – om van haar tekst een afgewerkt geheel te maken, een aanklacht die de ogen opent voor de valkuilen van een doorgedreven postmodernistische visie op wetenschap.

Onder de rubriek Congressen wordt eerst het jaarcongres van de NVRG besproken, ‘Liefde in tijden van verandering.’ Indra Bimmel en Tineke Haks waren aanwezig op de studiedagen met David Epston en diens ‘leerling’ Kay Ingamells, georganiseerd door het narratief, dialogisch en collaboratief collectief. De feestelijke studiedag ‘Partnertherapie: Een apart vak!’ georganiseerd door de School voor Relatietherapie, kon niet onopgemerkt voorbijgaan. Ankie Engels en Cathy Van Gorp waren erbij en vertellen ons wat hen raakte, wat hen bijbleef en – tussen de lijnen door – ook wat ze misten tijdens deze studiedag. Joke Nuchelmans-Wijnen zoomt in op de bijdrages van Donald Baucom tijdens het najaarscongres van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt). Als laatste was er het tweedaags symposium met Maurizio Andolfi, georganiseerd door De Rotterdamse Kring en Kennisprt. Steve Adeney weet de geest van het congres over te brengen in zijn verslag.

Naast deze vijf congressen worden ook drie boeken en een reader voorgesteld.