Sabine Vermeire beschrijft in ‘Van onthecht naar verbonden’ de theoretische en de praktijk van de behandeling van kinderen bij wie de hechting aan de ouderfiguren onvoldoende goed tot stand is gekomen. En dat niet alleen, deze kinderen leven of leefden veelal in een gezin waarin op vele fronten stress is ervaren en dikwijls traumatische ervaringen zijn opgedaan. De diagnose luidt dan vaak ‘hechtingsstoornis’, wat de connotatie heeft dat dit een vaststaand gegeven is. Vermeire toont aan dat het wel degelijk mogelijk is om hierin met behulp van nieuwe narratieven een verandering ten goede te brengen, en illustreert dit met een prachtig beschreven en ontroerende casus. 
Er zijn enkele koppels die beiden echtpaartherapieën doen. Daarvan is het echtpaar Alfons Vansteenwegen en Maureen Luyens wellicht wel het bekendste voorbeeld, zeker in Vlaanderen. Hun werkzaamheden in het Communicatiecentrum Lovenjoel hebben lang samen opgelopen, hoewel daarvoor en daarna hun carrières verschillend zijn geweest. Zo’n verschil waarvan Vansteenwegen opmerkt dat dit voor elk koppel wenselijk is. Maar ook inhoudelijk kent hun benadering van echtpaarproblematiek verschillen. Ze zijn beiden nog niet uitgewerkt, hun passie voor het vak is nog steeds aanwezig. Lees de Professie & Persoon van Cathy Van Gorp.
Afgelopen september vond het tweedaagse congres van de NVRG plaats in Haarlem. Die extra zaterdag hing samen met het jubileum: de NVRG bestond vijfendertig jaar! Ineke Verhoeff doet er  uitgebreid verslag van.
Pieter Heye bezocht in oktober de studiedag ‘Justice doing – Weerstand bieden aan onderdrukking en structureel of interpersoonlijk geweld’, met en rond Vikki Reynolds, georganiseerd door de Interactie-Academie te Antwerpen. 
De rubriek Boeken (en zo) is goed gevuld. Marijke Roosens bespreekt Kinderen op de eerste plaats – Bewezen werkzame opvoedingsstrategieën bij scheiding van Joanne Pedro-Caroll. 
Vergeven – Omgaan met onrecht van de Duitse filosoof Svenja Flasspöhler wordt aangeraden door Annie Nuyts.
Fedia Jacobs schreef Van Daar naar Nu – Beter contact tussen geweldslachtoffers en naasten. Kris Decraemer bespreekt haar boek. 
EFT in uitvoering – Een casusboek, onder redactie van Judith de Graaf & Jaap Zoetmulder, is het eerste praktijkboek op dit gebied. Mieke Hoste, zelf EFT-therapeut, bespreekt alle verschillende aspecten die naar voren komen. 
Tot slot is Systemisch werken – Een relationeel kompas voor hulpverleners van Anke Savenije, Justine van Lawick & Ellen Reijmers gerecenseerd door Wilco Kroon.